انواع ورزش های مناسب ریه در طب سنتی ایران
نکات مهم تمرین های ورزشی فوق
هر 2 تا 3 ساعت هر کدام از ورزش های 1 تا 4 را انتخاب و بین 10 تا 15 بار انجام دهید.توصیه می شود در حالت دم از بینی نفس بکشید تا هوای ورودی تصفیه و گرم شود و در بازدم از دهان نفس را بیرون بدید.بهتر است پس از دم و بازدم، چند ثانیه نفس را نگه دارید.
تنفس لب غنچهای : هدف از انجام این تمرین استفاده بهینه از ریه و طبیعی کردن سرعت تنفس است و ممکن است به تنگی نفس ناشی از کووید-19 نیز کمک کند.صاف بنشینید – وضع اندامی خوب میتواند به حرکت بهتر ریه کمک کند.به آرامی از طریق بینی هوا را به داخل ریه بکشید، سپس در مرحله بعد لبها را به صورت غنچه در آورده و از طریق مرکز لب بازدم را به آرامی انجام دهید.• بازدم باید مثل زمان فوت کردن شمع حالت دمیدن داشته باشد و به آرامی ادامه یابد.بازدم باید دو برابر طولانی تر از دم باشد مثلاً 5 ثانیه دم و 10 ثانیه بازدم . این تمرین تنفسی را حداقل 3 بار در طی روز انجام دهید.
تنفس عمیق شکمی: این نوع تمرین تنفسی به بهبود شرایط انقباض و انبساط ریهها کمک میکند. به طور خاص، تنفس شکمی بر تقویت عضله دیافراگم متمرکز است که امکان یک تنفس عمیق را برای فرد فراهم میکند.• برای انجام این تمرین و ورزش ریه، می توانید دراز بکشید یا بایستید.• یک دست خود را روی سینه تان و یک دست تان یا یک جسم سبک را روی شکم تان قرار دهید. از بینی نفس بکشید و نفستان را 2 تا 3 ثانیه حبس کنید، دقت کنید شکم تان به سمت داخل کشیده باشد.همچنین توجه داشته باشید در هنگام دم و حبس نفس شکم شما چه اندازه بالا میآید.•در هنگام بازدم سعی کنید نفس تان را به آرامی به بیرون دهید.•از طریق بینی عمل دم را دوباره انجام داده و این بار تلاش کنید شکم نسبت به عمل دم پیشین بیشتر به داحل کشیده و ارتفاع بیشتری بالا بیاید.سپس، عمل بازدم را انجام داده و تلاش کنید هر بار این کار دو یا سه برابر طولانیتر از عمل دم باشد.در فواصل معین، شانههای خود را به سمت جلو و عقب بگردانید و سر خود را به طرفین حرکت دهید تا از بروز تنش در قسمت بالایی بدن پیشگیری شود.•روزانه 5 تا 10 دقیقه این ورزش و تمرین حرکتی ریه را انجام دهید.
انتخاب وضعیت مناسب بدنی (توصیه به بیماران دچار تنگی نفس)
اگر دچار تنگی نفس یا سختی نفس شدید هستید، یکی از وضعیت های مناسب زیر را انتخاب کنید:
نکاتی که حتماً باید پیش از انجام ورزش های ریه درنظر بگیرید!
امیدوارم به بهبود ریه بیماران کرونایی کمک کنه
منصوره لطیفی کارشناس مامایی و محقق طب سنتی
تمام حقوق مادی و معنوی متعلق به کیمیاگر ایرانی می باشد.