بادنجان بادمجان

توضیحات تکمیلی

مشخصات ظاهری : گیاهی است علفی و یک ساله با ساقه‌ی استوانه‌ای نسبتاً ضخیم و پوشیده از کرک، برگ‌های آن بزرگ، بیضی شکل، موجدار و نوک تیز و گل‌های آن منفرد در بعضی موارد مجتمع و به رنگ بنفش می‌باشند. میوه‌اش سته، گوشتدار و ابعاد آن در نژادهای مختلف متفاوت است. رنگ میوه بنفش تیره و سیاه و با کلاهکی سبزرنگ به ساقه متصل می‌باشد. در ضمن در بعضی از انواع بادمجان‌های خوراکی رنگ میوه نیز با توجه به نژاد آن متنوع است.

در نواحی معتدل ایران و سایر کشورها به صورت پرورشی کاشته می‌شود. بخش مورد استفاده میوه. در ضمن کلاهک میوه و برگ گیاه نیز خواص دارویی دارند.و نحوه مصرف به طور معمول میوه‌ی رسیده به صورت خام یا پخته شده مصرف خوراکی دارد. نام‌های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، بادمجان، باذنجان، مَغد، وَغد و پاتَنگان نامیده شده است. طبیعت آن گرم و خیلی خشک است.

 

نام علمی : Solanum melongena L.، نام فرانسه Melongene و نام انگلیسی آن Eggplant می‌باشد.

ترکیبات شیمیایی : ماده سولانین، آب، پروتئین، چربی، هیدرات‌های کربن، کلسیم، تیامین ، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، رایبوفلاوین، نیاسین و ویتامین‌های C, B2, B1, A در آن مشخص شده است.

خواص

بندآورنده خونریزی و کاهنده التهابات و ورم‌های بدن، جلوگیری کننده از سکته قلبی و ضد برونشیت‌های مزمن، مغذی و خون‌ساز، ضد آسم و بازکننده گرفتگی‌های مجاری عروقی، مقوی معده و آرام‌بخش، رفع کننده التهابات پوستی و شفاف کننده پوست صورت، ضد کلسترول و سرحال کننده بدن، ضد تشنج و خرد و خارج کننده سنگ کلیه، از بین برنده امراض داخلی بدن و افزاینده اسپرم، کاهنده چربی خون و غذای مناسبی برای کم کردن وزن و متناسب کننده اندام‌ها می‌باشد. در ضمن برای احتلام شبانه، حبس البول و نازایی نیز مفید است.

در استعمال خارجی ضماد برگ بادمجان جهت رفع سوختگی‌ها، آبسه، سودا و بواسیر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

منع مصرف :

تمام مشکلاتی که بادمجان برای شما می تواند ایجاد کند

اگر جزو علاقه مندان به بادمجان هستید باید بدانید که از دیدگاه طب سنتی طبیعت بادنجان گرم و خشک در درجه دوم یا سوم است و مصرف مداوم آن بدون به کار بردن مصلحات آن، به سبب غلبۀ خشکی باعث ایجاد سودا و بیماری سودایی می‌شود، و پوست را بدرنگ، سیاه و یا زرد می‌کند.

از طرفی بادنجان کوچک(نارس) باعث ایجاد لکه‌های سیاه صورت سردرد و جوش‌های دهان می‌شود. وجود آلکالوئید سولاتین حتی مقادیر کم آن در معده‌های ضعیف ممکن است اختلالات مسمومیتی ضعیفی ایجاد کند.

و همچنین مصرف زیاد و به تنهایی بادنجان امکان ایجاد درد پهلو، زهار، بواسیر و درد چشم سوداوی را در پی خواهد داشت. به همین علت پخت آن با گوشت و روغن و گاهی با سرکه یا آب انار ترش و شیرین توصیه شده است.

 

عوارض بادمجان برای دهان چیست؟

صرف نظر از تمام خواصی که بادمجان دارد، باید بدانید که سوزش دهان و بروز آفت از عوارض شایع آن است.

 

عوارض بادمجان برای پوست

از عوارض بادمجان در برخی افراد که دچار حساسیت به بادمجان هستند می توان به چشم درد ، خارش و کهیر زدن روی پوست اشاره کرد.

 

چگونه بادمجان مضر می شود؟

بادمجان خام نخورید. هم تلخ است هم بیماری اسم و برونشیت را شدید میکند. تخم بادمجان یبوست آور است.

 

چگونه بادمجان تلخ را قابل مصرف کنیم؟

علت تلخ‌بودن برخی از بادمجان‌ها، ترکیب‌های شیمیایی‌ای به نام «آلکالوئیدها»یی است که داخل سلول‌های آن وجود دارد. بهترین روش برای از بین بردن تلخی بادمجان، اضافه کردن نمک به آن است. افزودن نمک به دلیل اینکه باعث افزایش فشار اسمزی در خارج سلول‌های بادمجان می‌شود، آلکالوئیدها را به سمت بیرون می‌کشاند. دراصطلاح عامیانه با این روش، «زهرابه» آن گرفته می‌شود که همان آب تلخی است که در اثر ایجاد فشار اسمزی از آن خارج می‌شود.

 

چه کسانی بادمجان نخورند؟

بادمجان نباید مورد استفاده اشخاصی که بواسیر و یا درد چشم دارند قرار گیرد زیرا ممکن است بیماری آنها را تشدید می‌کندو آنهائی‌که آسم و برونشیت دارند باعث تحریک این بیماری‌ها می‌شود به دلیل اگزالاتی که در بادمجان وجود دارد، و بالا رفتن اگزالات در بدن برای افراد مبتلا به سنگ صفرا ،سنگ کلیه و سنگ مثانه مصرف زیاد ان مضر است بطور کلی بهتر است در خوردن بادمجان زیاد روی نکنید.

اگر مشکلات گوارشی دارید بادمجان نخورید. همچنین کسانی که حساسیت دارند بادمجان نخورند. مخصوصا تخم بادمجان، چون چشم درد و کهیر می اورد .

 

راهکار طب سنتی برای کاهش عوارض بادمجان

با این راهکار آشنا شوید: بادمجان پوست کنده یا باپوست را چهار قسمت کنید داخل آن را با خلال سوراخ سوراخ کنید و به لایه داخلی و خارجی آن نمک بمالید و بر روی هم بچینید و بگذارید دو الی سه ساعت در آب سرد بماند تا آب سیاه و تیز طعم شود، سپس آن آب سیاه را دور بریزید و مجدداً روی آن آب بریزید تا مراحل قبل طی شود, تعویض آب را ادامه دهید تا دیگر آب سیاه نشود و تیزی بادمجان کم شود, می توانید به جای چهار قسمت کردن، بادنجان را ورقه ورقه کنید و روی آن نمک بمالید و مراحل قبلی را انجام دهید.

 

یک خاصیت عجیب درمانی از بادمجان

آب زردرنگی که در موقع نمک زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج می شود بهترین مرهم برای عرق کردن دست و پا است و اشخاصی که دست و پایشان مرتب عرق می کند باید دست و پای خود را با آن چند بار در روز بشویند تا از شر این مرض آسوده شوند.

 

چند نکته کلی در مورد بادمجان

* بادنجان دارای طبیعت گرم و خشک است.

* مصلح آن پختن با روغن و گوشت می‌شود.

* مصرف آن با روغن، نرم‌کننده شکم است.

* تولید سودا در بدن را زیاد می‌کند و موجب بواسیر می‌شود.

* رنگ چهره را خراب می‌کند.

* مصرف آن با سرکه، سبب یبوست می‌شود.

 

شماره تماس
09121904698

خبرنامه ما

عضو شوید تا آخرین اخبار و مقالات را دریافت نمایید

بالا