مشخصات ظاهری :درختی است به ارتفاع حدود 6 متر، همیشه سبز و معطر، برگهای آن شبیه برگ درخت گردو، متقابل، بیضوی، دراز، نوک تیز، صاف، شفاف و سطح فوقانی پهنک برگ غبارآلود، گلهای آن کوچک، سبز یا سفیدِ مایل به زرد و خوشهای و میوهاش بیضی شکل، گوشتدار و به رنگ ارغوانی گاهی موارد سبز و محتوای میوه یک دانه با مغز روغنی میباشد.دارچین یا دارچینی عبارتست از پوست شاخه درخت هندی که در بازار به صورت استوانهای به رنگ مایل به قهوهای در اندازههای مختلف، خوشبو و با طعم شیرین مایل به تلخی که اثر آن در دهان به مدت زیادی باقی میماند.این درخت در ایران نمیروید و در کشورهای جنوب شرق آسیا کاشته میشود. نامهای دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، دارچین، دارچینی، دارچین سیلان، قرفهی الدارچینی، دارصینی و قرفه نامیده شده است.بخش مورد استفاده پوست درخت و نحوه مصرف ، به طور معمول دارچین را به صورت پودر شده استفاده میکنند و در صنایع غذایی نیز کاربرد دارد.طبیعت آن گرم است.
نام علمی :Cinnamomum versum J.S. Presl.، نام فرانسه دارچین Cannelle، نام فرانسه درخت Cannelier، نام انگلیسی دارچین Cinnamon و نام انگلیسی درخت tree Cinnamon میباشد.
ترکیبات شیمیایی :اسانس روغنی فرّار، اوژنول، تانن، سافرول، سینامیک آلدئید، کومینیک آلدئید، کاریوفیلین، ال فلاندرن، پی سیمن، پینن، سینامودهاید، سینئول و غیره در آن تشخیص داده شده است.
انرژیزا و مقوی معده، محرک هاضمه و تسریع کننده جریان خون، ضد رطوبت و سردی و گرم کننده، ضد تب و لرز و مسکن درد مفاصل، ضد اسپاسم و مفید برای سرماخوردگی، مقوی کبد و اشتهاآور، آرامبخش و قاعدهآور، بازکننده مجاری ادراری و پاک کننده سینه و حنجره، خارج کننده اخلاط عفونی و آنتیبیوتیک، تقویت کننده حس بویایی و افزاینده قدرت بینایی، رفع کننده پریدن پلکها و مسکن دردهای رحمی، تقویت کننده نیروی جنسی در مردان و افزاینده اسپرم، تمیزکننده معده و افزاینده مقاومت بدن در برابر امراض، بازکننده عروق و قبض کننده، دفع کننده انواع کرمهای روده و کاهنده چربی، از بین برنده بوی بد دهان و باز کننده انسدادهای کبدی، تقویت کننده حافظه و ضد نفخ معده میباشد. در ضمن برای وسواس، جنون، سرفه، اسهال، دردهای عمومی بدن، تهوع و فشار خون بالا نیز مفید است.
منع مصرف : زیادهروی در مصرف دارچین مخدر، سمّی و مسمومیتزا است. { در طول دورههای طولانی-مدت سبب جمع شدن سطح معینی از سم در بدن شما میشود. دوز توصیهشدهی دارچین با توجه به وزارت بهداشت ایالات متحده، روزانه 6 گرم به مدت 6 هفته یا کمتر است. به نظر میرسد که مصرف این سطح از دارچین برای بیشتر مردم خطری ندارد. توصیه میکنیم این دستورالعملها را همراه با یک هفته عدم مصرف دارچین در میان هر شش هفته (به عنوان استراحت) دنبال کنید. این کار اجازه میدهد تا هر گونه سمی از سیستم بدن شما پاک شود. روش دیگر این است که میتوانید 5 روز از هفته را دارچین مصرف کنید و 2 روز تعطیلات آخر هفته را روزهای استراحت در نظر بگیرید.} استفاده از دارچین برای افراد گرم مزاج و خانمهای باردار مضر{ سبب وضع حمل زودرس شود} و مصرف آن در برخی افراد ایجاد آلرژی {علائم آلرژی به دارچین معمولا عبارتند از: آبریزش بینی، آبریزش از چشم یا درد چشم، نفس کم آوردن (معمولا در اثر بوی روغن دارچین)، ناراحتی معده، تورم صورت یا دست، آنافیلاکسی (ضربان قلب غیرعادی، سرگیجه، سردرگمی، افت ناگهانی در فشار خون) و تهوع.}، ناراحتیهای مثانه، کهیرهای پوستی، زخمهایی در دهان و لثه میکند. در ضمن استفاده طولانی مدت از دارچین ایجاد ناراحتیهای فراوان کرده و در صورت داشتن زخم معده یا روده از مصرف آن خودداری شود.دارچین ظاهرا خون شما را رقیق میکند. این خواص رقیقکنندگی خون در دارچین چینی بسیار زیاد است، در حالی که به نظر نمیرسد دارچین سیلان خون را رقیق کند. این ویژگی رقیق کردن خون که دارچین چینی دارد، سبب میشود که این ماده به عنوان یک عامل ضد لخته شدن خون عمل کند، به ویژه برای کسانی که مبتلا به بیماریهای قلبی و مصرف وارفارین هستند. بنابراین لازم است مراقب باشید که دارچین با سایر داروهای رقیق کنندهی خون به طور همزمان مصرف نشود. به همین دلیل است که پزشکان مصرف دارچین را در زمانی که دارو به ویژه داروهای رقیقکنندهی خون مصرف میکنید، توصیه نمیکنند.از آنجایی که دارچین به طرق مختلف میتواند مانند یک آنتیبیوتیک عمل کند، البته نوع کاملا طبیعی آن، مصرف آنتیبیوتیکهای تجاری همراه با دارچین ممکن است منجر به بروز ناسازگاری شود. مانند این است که دو برابر آنتیبیوتیک مصرف کنید. بهتر است که هنگام مصرف داروی آنتیبیوتیک تجویز شده، مصرف دارچین را متوقف کنید و با پزشکتان مشورت کنید. FDA میگوید دارچین خواص ثابتشدهای روی سلامتی ندارد. اگر اینطور است، چرا از عرضهی آن در بازار به عنوان یک دارو جلوگیری نمیشود؟
تمام حقوق مادی و معنوی متعلق به کیمیاگر ایرانی می باشد.