ترخون

توضیحات تکمیلی

مشخصات ظاهری : گیاهی است علفی، خوشبو و چند ساله به ارتفاع حدود 40 سانتی‌متر با برگ‌های سبز تیره، متناوب، دراز، باریک و نوک تیز و گل‌هایش سبز مایل به زرد و به صورت خوشه از کنار برگ‌های وصل به ساقه ظاهر می‌شوند. ریشه‌ی آن بلند و دارای انشعابات زیادی می‌باشد. در نواحی معتدل و معتدله سرد اغلب کشورها و ایران از طریق پاجوش و قلمه کاشته می‌شود.بخض مورد استفاده برگ و سر شاخه ها نحوه مصرف به طور معمول برگ و سرشاخه‌ها را به صورت تازه یا خشک شده استفاده می‌کنند و در صنایع غذایی و دارویی نیز کاربرد دارند. نام‌های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، ترخون، تلخون، الحوذان و طرخون نامیده شده است. طبیعت آن خیلی گرم و خشک می‌باشد.

نام علمی : Artemisia dracunculus L.، نام فرانسه Estragon و نام انگلیسی آن Tarragon می‌باشد. 

ترکیبات شمیایی دروغن فرار، ایزوکومارین، تیامین، رایبوفلاوین، فیتوسترول، کالری، چربی، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر غذایی، سدیم، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، روی، منگنز و ویتامین A در آن مشخص شده است.

خواص

مقوی معده و ضد اسپاسم، سرشار از ویتامین C و ضد نفخ، بازکننده گرفتگی‌ها و دفع کننده اخلاط، التیام‌بخش زخم‌های دهان و پیشگیری از سرطان، ضد انگل و برطرف کننده بیماری‌های عفونی شدید، ضد عفونی کننده مجاری دستگاه هاضمه و مانع از ایجاد بیماری‌های قلبی، جلوگیری کننده از ابتلا به فشار خون و مفید برای تصلب شرائین، تسکین دهنده دردهای روماتیسمی و ضد اسکوربوت، رفع کننده گازهای روده و ملین، ضد تشنج و خواب‌آور، رفع کننده بدبوئی دهان و اشتهاآور، برطرف کننده بلع هوا و مخدر می‌باشد. در ضمن برای نقرس، سکسکه، قاعدگی دردناک، ضعف اعصاب، آرتروز و ترش کردن معده نیز مفید است.                                                                                              منع مصرف :

  1. مصرف ترخون برای افرادی که دارای مشکلات تنفسی و سرفه های شدید و دردهای سینه دارند مضر است باعث خشونت سینه می شود.

  2. مصرف ترخون برای گرم مزاجان مضر است. و مصرف بیش از حد آن سبب وجود آمدن مشکلاتی در آنها می شود.

  3. زیاده روی در مصرف ترخون، شهوت را کاهش می دهد و خون غلظت خون را بالا می برد سبب تیره شدن خون می شود.

  4. مصرف طولانی مدت و منظم ترخون به دلیل وجود ماده به نام استراگول می تواند باعث ایجاد سرطان شود.

  5. وجود استراگول در ترخون سبب تأثیر آن بر جنین و ایجاد ناهنجاری در آن  ، مصرف آن به زنان باردار توصیه نمی شود. مصرف بیش از حد آن سبب آغاز قاعدگی در زنان باردار می شود که می تواند منجر به سقط جنین شود.

logo-samandehi
شماره تماس
09121904698

خبرنامه ما

عضو شوید تا آخرین اخبار و مقالات را دریافت نمایید

بالا