مشخصات ظاهری : خیاری است دراز به طول حدود 50 سانتیمتر گاهی موارد بیشتر، خمیده، سبز مایل به سفید، گاهی موارد تاب خورده و شیاردار و مخطخط میباشد. در ضمن تخم آن نیز درشت تر و درازتر از تخم خیار سبز است.بخش مصرف میوه و تخم آن نحوه مصرف معمولاً میوهی رسیده به صورت خام مصرف خوراکی دارد. نامهای دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، خیار چمبر، خیار شنبر، خیار دراز، خیار سفید، قرع الخیش، خبارزه، چیمکانی، قومیا، ککری و بوصینی نام برده شده است. طبیعت آن بسیار سرد و تر میباشد.
نام علمی : Cucumis sativa var. flexuosus، نام فرانسه Concombre serpent و نام انگلیسی آن Snake melon میباشد.
ترکیبات شیمیایی : http://iralchemist.com/home/vocabulary?Id=155
کاهنده قند خون و تمیز کننده معده و روده، نرم کننده سینه و خنک کننده میباشد. در ضمن برای اسید اوریک بالا، گُرگرفتگی، ورم صورت، یبوست، یرقان و قولنج بدن نیز مفید است. تخم آن نیز ضد سرفه، کاهنده تب و دفع کننده کرمها از بدن خصوصاً کرم کدو و انگلها میباشد. در استعمال خارجی استفاده از آب یا رنده شده آن به صورت ماسک، شفاف و لطیف کننده پوست صورت است.
شرح خواص
<< توجه >>
یکی از مشخصات این نوع خیار این است که در اراضی و آب و هوایی که دارای رادیو اکتیو زیاد باشد، بهتر رشد می کند و قد آن درازتر می شود، به طوری که پس از جنگ جهانی دوم و نابود شدن شهر هیروشیما در اثر بمب اتمی در اراضی اطراف این شهر، خیار چـنبرهایی تولید شد که چندین متر طول داشت.
این نشان می دهد که این میوه دارای خاصیت جاذب بسیار بالایی است و می تواند به عنوان یک گیاه تصفیه کننده خاک برای آلودگی فلزات سنگین استفاده شود.
تمام حقوق مادی و معنوی متعلق به کیمیاگر ایرانی می باشد.