سِس گیاهی به صورت انگل بر روی گیاهان می روید و بر آنها می پیچد. انواع مختلفی دارد که بعضی دارای گل های سفید و بعضی زرد و بعضی دارای گل قرمز . نام های دیگرافلتیمون عبارتند از: سِس شبدری، سِس آویشنی، شکوفا، حماض الأرنب، سِس صغیر، دواء الجنون می باشد . از تیره پیچک صحرائی علفی و یکساله و دارای ساقه های ظریف و باریک که قابلیت انعطاف دارد. رنگ ساقه این گیاه تقریبا کرم مایل به قرمز است.طبیعت گرم و خشک است .
نام علمی :Cuscuta. epithymum ، نام فرانسه Cuscute و نام انگلیسی Dodder می باشد .
ترکیبات شیمیایی: وجود مواد کوسکوتالین و کوسکوتین در ساقه گیاه و پیگمان های آماربلین ، کوسکوتین ، یک نوع موم و روغن در تخم گیاه تشخیص داده شده است .
ضد اسکوریت و صفرابر، تقویت کننده حافضه و ضد مالیخولیا ، ضد نفخ معده و خارج کننده انگل های روده ، تصفیه کننده خون و اشتهاآور ، آنتی بیوتیک و رفع کننده خارش های پوستی ، برطرف کننده سستی کمر و مسکن درد مفاصل و برای بیماریهای یبوست ، وسواس ، جنون ، و کابوس مفید است .
منع مصرف : برای صفراوی مزاج ها، جوانان و گرم مزاج ها، مضر است ، افرادی که مبتلا به ورم روده می باشند مضر و برای خانم های باردار در دوران بارداری ممنوع می باشد . افتیمون را نباید جوشاند زیرا خواص دارویی خود را از دست میدهد .
تمام حقوق مادی و معنوی متعلق به کیمیاگر ایرانی می باشد.